درد‌های شکمی همیشه منشأ گوارشی ندارند و گاهی خطرناک‌اند | درددل‌های غریبه و آشنا ناهید هم خدایی داشت چرا ایران با افزایش شیوع دیابت روبه‌رو است؟ افزایشی شدن نرخ باروری در ۱۵ استان کشور نوزادان متولد شده در سال ۱۴۰۳ بیشتر دختر بودند یا پسر؟ بهترین پرهیز غذایی برای سالمندان چیست؟ صدور هشدار هواشناسی درخصوص تشدید بارش برف در خراسان رضوی و ۱۶ استان دیگر (۳۰ دی ۱۴۰۳) ۶۲۶ پرونده قاچاق در خراسان رضوی به تعزیرات حکومتی ارسال شده است افزایش حیوان‌گزیدگی در خراسان‌رضوی گزارشی از مصرف گاز ادارات و کم وکیف تشویق های ریالی مشترکان خوش مصرف | بستانکاری روی پدال «گاز» برگزاری «هفته علم ایران و عراق» فرصت طراحی همکاری‌های علمی بلندمدت میان دو کشور است جریمه ۹ میلیارد ریالی برای قاچاقچی گوشت در تایباد آیا آموزش‌دهندگان سوادآموزی حق‌التدریس می‌شوند؟ حقوق بازنشستگان کشوری بدون اعمال متناسب‌سازی و با کمی تأخیر واریز شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا آلودگی هوا در کلان شهر‌های ایران کاهش نمی‌یابد؟ رشد سالانه آمار مرگ‌‌ومیرهای ناشی از آلودگی هوا در مشهد | هوای نفس‌گیر؛ ۲۷۰۲  نفر قربانی، ۵۲  همت خسارت برنامه اجرایی همکاری‌های علمی ایران و عراق امضا شد چرا ایران با افزایش شیوع دیابت روبه‌رو است؟ زمان طلایی درمان سکته مغزی سه ساعت ابتدایی است  افزایش ابتلا به سرطان پستان در زنان پیش از ۵۰ سالگی محکومیت ۶۲ میلیاردی برای عرضه ۳۱۰ کیلوگرم زعفران تقلبی در مشهد (۳۰ دی ۱۴۰۳) قالیباف: حقوق بازنشستگان اولویت مجلس است  | دولت ملزم به اجرای کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است تلاش حقوقی ایران برای بازپس‌گیری سکه‌های تاریخی حراج‌شده در آمریکا به کجا رسید؟ آمادگی کامل ایران در جذب دانشجویان عراقی استاندار خراسان رضوی: استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای تأمین پایدار آب مشهد ضروری است آلودگی هوا، عامل رشد آمار ابتلا به بیماری‌های ریوی، سرطان و سکته مغزی در سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳) | آغاز بارش پراکنده باران از فردا قانون هوای پاک را چه‌کسی باید اجرا کند؟ | ردّپای خودروسازان همچنان پررنگ در آلودگی سرپرست شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران منصوب شد چالش‌ها و فرصت‌های توسعه گردشگری خانوادگی در ایران خبر خوش نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی درباره پاداش پایان خدمت فرهنگیان (۳۰ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خط قرمز‌های تغذیه در شب یلدا | چه میوه هایی را در شب یلدا نخوریم؟

  • کد خبر: ۳۰۶۳۲۱
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸
خط قرمز‌های تغذیه در شب یلدا | چه میوه هایی را در شب یلدا نخوریم؟
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در شب یلدا توضیحاتی ارائه داد.

دکتر عبدالرضا نوروزی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص اصول تغذیه در شب یلدا اظهار کرد: با توجه به تنوع مواد خوراکی در شب یلدا، مصرف بیش از حد آنها، به‌خصوص در کودکان که دستگاه گوارش ضعیف‌تری دارند، مشکلات سوءهاضمه به بار می‌آورد.

وی تصریح کرد: با تلفیق مواد غذایی مختلفی که شب یلدا استفاده می‌شود به نوعی، بدن مقدار کافی از مواد مغذی مختلف را دریافت می‌کند، البته به شرط اینکه مناسب و به اندازه از این مواد خوراکی‌ها استفاده شود، در میان میوه‌ها، هندوانه و انار پای ثابت شب یلدا هستند که حاوی مقادیر با ارزشی از مواد مغذی هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه انتخاب درست میوه‌های مصرفی هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد:بیشتر وزن هندوانه را آب تشکیل داده و همین خاصیت جادویی این میوه است که کم آبی و عطش بدن را رفع می‌کند و رنگدانه‌های گیاهی موجود در هندوانه خاصیت ضد سرطانی دارند. به جرأت می‌توان گفت که بعد از گوجه فرنگی، هندوانه یکی از میوه‌های پر خاصیت است که می‌تواند در درمان سرطان پروستات آقایان موثر باشد، زیرا املاح معدنی موجود در هندوانه در تنظیم و پیشگیری از ابتلاء به فشار خون بسیار کارآمد هستند و در تنظیم فشار خون می‌توانند مؤثر باشند.

وی با اشاره به اینکه انار هم از دیگر میوه‌های شب یلدا است، بیان کرد: این میوه به دلیل داشتن رنگدانه‌های قرمز، اثرات مفیدی بر بدن داشته و در بحث سلامت ما اهمیت بسیار بالایی دارد، این میوه یلدایی و بهشتی، ضد سرطان است و مواد سمی موجود در بدن مبارزه می‌کند.

نوروزی در رابطه اثرات مثبت ویتامین c فراوان موجود در انار، گفت: ویتامین c فراوان موجود در این میوه، کم خونی را درمان می‌کند و شما باید سلامت قلب و بهبود گردش خون خود را از آب انار بخواهید، ضمن اینکه خرمالو هم جزء میوه‌های شب یلدا است و یکی از فواید بسیار خوب خرمالو این بوده که پیش ساز ویتامین آ است و به همین دلیل رنگ نارنجی‌ای که دارد در دسته موادی هستند که در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها تأثیر می‌گذارند و کمبود آن باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت می‌شود.

وی افزود: به طور کلی مصرف این نوع میوه‌ها در فصل سرما، مانع و سدی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن است؛ علاوه بر میوه‌جات، سبزیجات هم نقش بسیار مهمی بر سلامت انسان داشته و لازم است روزانه ۳ تا ۵ وعده از سبزیجات مختلف صرف شوند و در این میان کدو حلوایی و چغندر از جمله سبزیجاتی هستند که مصرف زیادی در شب یلدا دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->